Missie & Visie
Mensgerichte ondersteuning waarbij jouw behoeften centraal staan. Bij Cura Ambulant versterken we je eigen kracht en helpen je volwaardig deel te nemen aan de samenleving.
ONZE MISSIE
Wij helpen je als je door een handicap of beperking niet of niet goed kunt deelnemen aan de samenleving. We gaan uit van de mogelijkheden van ieder individu als het gaat om zorg, wonen, werk, financiën, dagbesteding.
Cura ambulant kijkt vanuit integraal oogpunt
ONZE VISIE
Je hebt behoeften en wensen voor de invulling van je leven; je wilt een volwaardig deel van de samenleving zijn. Cura Ambulant wil je daarbij helpen. Samen kunnen we werken aan zingeving, het omgaan met emoties, aanbrengen van een dag-structuur, het in orde brengen en houden van de administratie/ financiën, dag-of vrijetijdsbesteding (hobby, werk) het aangaan en onderhouden van sociale contacten.
Onze relatie met jou als cliënt is gebaseerd op
  • Respect voor individuele regie en verantwoordelijkheid.
  • Ondersteuning met behoud van zelfsturing.
  • Erkenning van de rol van familie en sociaal netwerk.
  • Specialisatie in ondersteuning bij niet-westerse achtergronden met verslavings- of psychiatrische kwesties.
Versterk uw vermogen om zelfstandig te handelen.
Bevordering van actieve deelname in de samenleving.
Persoonlijke aanpak afgestemd op uw unieke situatie.
Ondersteuning voor gezinnen, verbinden van generaties.
Samen bouwen aan een stabiele, zelfstandige toekomst.
Professionele ondersteuning voor al uw behoeften.
Voordelen van Cura Ambulant: Uw Welzijn, Onze Prioriteit
Wij gebruiken methodieken zoals presentie benadering en leren door doen voor reguliere vraagstukken, wat vertrouwen biedt. Binnen diverse culturen houden we rekening met belangrijke persoonlijke eigenschappen.
Onze Kernwaarden
Verbondenheid geeft het gevoel erbij te horen. Zowel onze cliënten als hulpverleners worden graag gezien, gehoord en gewaardeerd.

Verbondenheid is de energie die ontstaat tussen onze en de cliënten. Voor veel van onze cliënten is verbondenheid met een vaste hulpverlener van belang. We gaan daarom in gesprek met onze cliënten om zo goed mogelijk aan te sluiten op de behoeften en wensen.

Wanneer zij een beroep doen op professionele ondersteuning dan vereist dit van ons een goed samenspel met andere zorgverleners en ketenpartners. Verbinding zoeken met de omgeving is het sleutel woord, samen zijn we van waarde!
Met de volgende gemeenten hebben wij een overeenkomst gesloten: Hilversum, Blaricum, Eemnes, Huizen, Laren Bussum, Naarden, Muiden (Gooise Meren), Loosdrecht, ‘s-Graveland, Kortenhoef, Ankeveen, Nederhorst den Berg en Breukeleveen (Wijdemeren).

Heeft u vragen of wilt u meer weten?
Bel ons of gebruik het contactformulier hieronder voor een korte beschrijving van uw vraag of situatie.