Hulp nodig? Aarzel niet en bel: 035-2343938

Jeugdhulp

Thuisbegeleiding jongeren

 

Wat doen we?

Bij Cura Ambulant begeleiden we jongvolwassenen die vast lopen op allerlei vlakken. Alles wat wij doen staat in het
teken van zelfvertrouwen krijgen, sociale vaardigheden en zelfredzaamheid. Ook als je problemen hebt (gehad) met je geestelijke gezondheid, maar nu redelijk tot goed mee om kunt gaan.

  Cura Ambulant kan ook ingezet worden bij problemen met bijvoorbeeld huisvesting, verslaving, dagindeling of werk. Samen met de jongere kijken we hoe we hem/haar het beste kunnen begeleiden. Zo weet de jongere zeker dat hij/zij de begeleiding krijgt die écht helpt en die hij/zij prettig vindt.

De één vindt het bijvoorbeeld fijn dat er één keer in de week iemand langskomt om even mee te kijken met bankzaken of met het plannen van de week. Een ander heeft behoefte aan het aanbrengen van wat meer structuur in zijn/haar leven? Samen werken we aan zelfstandigheid. Waar kan de ambulante begeleider jou verder bij helpen?

- Helpen bij het vinden van opleiding of baan, het opstellen van een CV en voorbereiden op een sollicitatiegesprek. -    Het regelen van je administratie, betalen van rekeningen, schulden op orde brengen, zorgverzekering afsluiten.-    Omgaan met geld en het nakomen van afspraken.-    Een sport of andere dagbesteding vinden, lid worden van een club.-    Hulp bij conflicten, met instanties maar ook in de persoonlijke sfeer. 

 

Sociaal netwerk 

Relaties met vrienden, familie en kennissen zijn belangrijk voor een plezierig leven. Wij kunnen met jou kijken of je in staat bent voldoende en de voor jou juiste personen om je heen te verzamelen. Mensen die je kunnen steunen en begeleiden in jouw groei en ontwikkeling. In onze begeleiding nemen we altijd jouw netwerk mee; om ons als hulpverleners overbodig te maken, is het voor jou vaak prettig dat er in jouw directe omgeving mensen zijn op wie je kunt terugvallen.

 

Psychiatrische en verslavingsproblemen

Een jongere kan ook te maken hebben met multiproblematiek, waarbij problemen zich opstapelen. Bijvoorbeeld door psychiatrische en verslavingsproblemen. Dit treft het individu of het hele gezin en kan een negatieve invloed hebben op de woonsituatie, het inkomen en de relatie met de omgeving. Met onze kennis en ervaring  kunnen we je helpen deze negatieve spiraal te doorbreken.   Lees meer