Hulp nodig? Aarzel niet en bel: 035-2343938

Onze zorg- en dienstverlening


THUISHULP


Uw huis is een plek waar u zich fijn en veilig zou moeten voelen, zodat het een thuis is. Wij kunnen met u werken aan het realiseren van een fijne thuisbasis, zodat u letterlijk de ruimte hebt om u verder te ontwikkelen. Naast de 24/7 bereikbaarheidsdienst voor alle onze cliënten, biedt Cura Ambulant jongeren en volwassen alle zorg en ondersteuning van een 24- uursvoorziening. Mensen met een verstandelijke beperking of psychische problemen kunnen hierdoor langer thuis wonen. Ook als ze intensieve zorg nodig hebben. 

 

FINANCIËN


Om in uw basisbehoeften te kunnen voorzien, is het belangrijk dat u genoeg geld hebt. Hierbij spelen uw inkomsten en uitgaven een rol. We kunnen u hierin begeleiden en helpen om naar een goede balans toe te werken. Dat kan betekenen dat we u helpen om aan een inkomen te komen of dat we samen een goede verdeling maken tussen inkomsten en uitgaven. Ook kunnen we u, als dat nodig is, begeleiden naar financiële hulp.

WERK, OPLEIDING  EN TIJDSBESTEDING


Wij kunnen u helpen bij het organiseren van een dagbesteding. U kunt hierbij denken aan (vrijwilligers)werk, een opleiding of andere activiteiten die bijdragen aan een zinvolle tijdsbesteding. We kijken samen waar u goed in bent, waar u zelf in wilt ontwikkelen, wat u zou willen bereiken en wat nodig is om dat te realiseren. We werken hierbij samen met andere organisaties.


PSYCHOSOCIALE PROBLEMEN


Soms heeft u te maken met psychische problemen, dan is het erg fijn als u weet hoe u daarmee om moet gaan. Denk bijvoorbeeld aan een depressieve, bipolaire, psychotische stoornis, schizofrenie, (posttraumatische) stressstoornis of persoonlijkheidsstoornis. Wij gaan uit van de kracht, kwaliteit en mogelijkheden die u zelf in u hebt.

MAATSCHAPPELIJKE PARTICIPATIE


De meeste mensen willen graag ‘meedoen’ in de maatschappij, maar wat dat meedoen precies inhoudt, is voor iedereen weer anders. Dankzij onze jarenlange ervaring, kennis in cultureel-etnische achtergronden, spreken en begrijpen we de taal van zowel onze cliënten maar ook onze opdrachtgevers. Hierdoor zijn wij ertoe in staat een brug te slaan tussen deze twee partijen. 

MIDDELENGEBRUIK


Als u te maken hebt met drug- en/of alcoholgebruik kan dit invloed hebben op uw dagelijks functioneren. Wij brengen in kaart hoeveel problemen u ondervindt met sociale, werk gerelateerde of fysieke activiteiten ten gevolge van het alcohol-/ druggebruik. Samen bekijken we wat nodig is om dit te realiseren. De samenwerking met een eventuele behandelaar is hierbij belangrijk.


Begeleiding & Ondersteuning nodig?

Hulp vragen is voor de meeste mensen niet makkelijk. Wij begrijpen de gevoelens van schaamte of falen die u ervaart en vinden het erg dapper dat u hulp durft te vragen, voor u zelf of voor iemand anders. Vertel ons in uw eigen woorden waar u behoefte aan heeft, waarmee u eerst het best geholpen bent. Dan kijken we samen met u en uw eventuele verwijzer, hoe we dat voor elkaar gaan krijgen.

Aanmelden kan op twee manieren: via het nummer 035-2343938  of scroll naar beneden voor het aanmeldformulier. Na aanmelding van u zelf of iemand anders kunt u het volgende verwachten: of wij kennen een andere instantie die u beter kan helpen en helpen u hiernaartoe, of u wordt uitgenodigd voor een intakegesprek. Soms nemen we vooraf contact met u op of met degene die u naar ons heeft verwezen.

Zorgtoewijzing

Alle cliënten van Cura Ambulant hebben een zorgtoewijzing nodig. Hebt u deze niet? Geen nood, als uit u aanmelding blijkt dat we u kunnen helpen dan vragen wij deze indicatie voor u aan. We zullen dan uw hulpvraag met u door nemen en de mogelijkheden bespreken.

Werkgebieden

Cura Ambulant heeft met de Regio Gooi & Vechtstreek afspraken gemaakt over individuele begeleiding vanuit de Wmo financiering. De gemeentes die hieronder vallen zijn: Hilversum, Blaricum, Eemnes, Huizen, Laren, Bussum, Naarden, Muiden, Muiderberg, Hakkelaarsbrug en Valkeveen (Gooise meren), Loosdrecht, ’s-Graveland, Kortenhoef, Ankeveen, Breukeleveen en Nederhorst den Berg (Wijdemeren).

 

                                                                                     Behoefte om meer specifieke informatie hierover?  neem gerust contact met ons op